روانشناسی بالینی

تحقیقات گسترده در طی دهه‌های گذشته نشان داده است که عدم پیروی از درمان‌های تجویز شده، عدم آگاهی خانواده و بیمار از ماهیت بیماری و در نتیجه  ناتوانی در کمک به بیمار و حل مشکلات، و نیز عدم آگاهی بیمار از نحوه برقراری ارتباط مناسب با سایر افراد جامعه، همگی از جمله علل مهم در تشدید پیامدهای ناخواسته  بیماری‌های اعصاب و روان هستند. در این راستا این بیمارستان ، به عنوان یکی از مراکز اصلی متولی در درمان بیماران اعصاب و روان در استان، دوره های مختلف آموزشی را برای بیمار و خانواده ها ارائه می کند. هدف اصلی این دوره های آموزشی، افزایش آگاهی خانواده ها و بیماران از بیماری، کاهش میزان بار ناشی از بیماری بر خانواده، بهبود علائم بیماری و روابط اجتماعی بیماران، بهبود پذیرش درمان، و بهبود عملکرد بیمار و خانواده و کیفیت زندگی آنها و در نهایت کاهش موارد عود و بستری مجدد بیماران می باشد.

در بخش رواندرمانی اعصاب و روان، روش‌ها و درمان­های متفاوتی از جمله رواندرمانی انفرادی، گروه درمانی، رفتاردرمانی ، شناخت درمانی، فعالیت­های مربوط به اوقات فراغت وجود دارد. فعالیت­هایی که در کاردرمانی این مرکز انجام می­شود ممکن است داخل بخش یا خارج از بخش باشد. کلاس های آموزش بیماران، آموزش مهارتهای اجتماعی به بیماران، آموزش خانواده ها و جلسات کاردرمانی و بازتوانی شناختی و انجام تست های بالینی انجام می شود .

کلاسهای آموزش مهارت های اجتماعی ، به منظور ایجاد و بهبود روابط اجتماعی افراد در سطح جامعه ، برگزار می شود.

در کلاسهای آموزشی بیماران، با استفاده از ابزارهای آموزشی پمفلت، تخته وایت برد، دفترچه یادداشت و غیره ،افراد در مورد بیماری ، درمان آن و مسائل و مشکلات مرتبط با بیماری اطلاعات مفیدی کسب می‌نمایند.

کلاسهای آموزش خانواده برای اعضای خانواده بیماران برگزار می شود. از اهداف این آموزش، شناخت بیماری و درمان ها، آشنایی با نحوه برخورد با بیمار، و ارائه راه کارهایی برای برخورد با مشکلات بیمار و حل آنها و نیز کاهش موارد عود و بستری مجدد می باشد.

keyboard_arrow_up